Áčko odevzdalo body zachraňujícímu se B-týmu Pelhřimova

Áčko odevzdalo body zachraňujícímu se B-týmu Pelhřimova

TJ Slavoj PEZAG Třešť – FK Pelhřimov B  1 : 2 (0 : 1)

Ačkoli měli domácí hráči mírně navrch, jejich převaha byla pouze platonická. Hosté se dostali do vedení ve 38. minutě, kdy po chybě ve středu obrany postupoval sám na branku hostující Obranec a neomylně zakončil. Do konce poločasu po dvou žlutých kartách dostal hostující Razima červenou kartu a domácí čekala dlouhá přesilovka.

Ta přinesla po změně stran převahu. Třešť přišpendlila hostující hráče na jejich polovině a vytvořila si několik vyložených příležitostí. Největší šanci měl Tausch, který trefil tyčku. Krejčí napálil břevno a hlavičku Císaře vyrazil s námahou brankář Zabloudil. Pak udeřil z ničeho nic hostující Vonásek a bylo to 0 : 2! Třešť vrhla všechny síly do útoku a Sedláček snížil. Když Tauschův pokus v samotném závěru zkrotil Zabloudil, odvezli si hosté všechny tři body.                       (Jihlavský deník, 12.05.2014)

Vedoucí mužstva Jiří Gregor k zápasu:

„Zápas s posledním celkem tabulky jsme v naší okleštěné sestavě (na marodce máme 10 hráčů) nezvládli. V prvním poločase jsme měli jen jednu střelu na bránu a to je hodně málo. Můžeme ještě mluvit o štěstí, že jsme po dvou velkých šancích Pelhřimova neinkasovali. Chyběl nám důraz, jak v obranném, tak v útočném pokutovém území. Po jednom nedůrazu Petráše, který nezakončil v malém vápně centrovaný balón přišel nákop na naší půlku a dvě hrubky našich obránců byly následně potrestány brankou.

Po změně stran, kdy jsme hráli přesilovku jsme měli více šancí ale proti obětavě hrající obraně nám chyběla dobrá finální přihrávka a proto jsme nedokázali skórovat. Navíc po další naší chybě v obraně jsme dostaly branku. V závěru ještě snížil Sedláček po dobré práci dorostence Petra Herknera. 

Musíme se z této ztráty oklepat a zkusit dovézt ztracené body z Kamenice, kde nás nečeká nic jednoduchého, ale pokud se chceme udržet na předních příčkách, tak by jsme takovéto zápasy měli zvládat.“

Branky: 83. Sedláček – 38. Obranec, 78. Vonásek

Rozhodčí: Jurka

ŽK: 2 : 3

ČK: 44. Razima (Pe)

Diváci: 80

Sestava: KousalTausch, Veselý, Novotný (76. Herkner Petr), Pěnička – Mareš, Sedláček, Krejčí, Petráš – Chalupský, Císař (65. Soutor)