St. přípravka si připsala pouze 2 výhry

St. přípravka si připsala pouze 2 výhry

Poté co před týdnem bylo pro nepřízeň počasí odloženo 9. kolo v Brtnici, jeli jsme v sobotu 10. května k dalšímu turnaji do Stonařova. Z opor týmu chyběl pouze Štěpán Kubát (tou dobou nastoupil k utkání za mladší žáky v Třešti proti Pacovu) a hlavně náš gólman Honza Staněk (poraněný prst na ruce). Do branky se tak postavil stopér Lukáš Zedník.

Do turnaje jsme vstoupili výhrou 3 : 0 proti Staré Říši, která se ovšem nerodila lehce (poločas 0 : 0). Už tato výhra nám ale ukázala, že nás turnaj nezastihl v té nejlepší formě. Kluci příliš neběhali, málo se nabízeli na přihrávky a místo dobré kombinační hry se zkoušeli prosazovat individuálně. Ačkoli jsme kluky nabádali k lepší kombinaci i pohybu, nebylo to nic platné. Výsledkem bylo hubené vítězství 1 : 0 proti domácímu týmu a remíza 0 : 0  z Kostelcem. V obou těchto utkáních jsme soupeře zatlačili na jejich polovině, ale do zakončení jsme se dostávali jen sporadicky a když už, tak bylo hodně nepřesné. A to jsme měli před sebou duel proti druhému týmu  z tabulky – Brtnici.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a brzy jsme se dostali do vedení, když svou premiérovou branku vstřelil Radek Špringer, který zakončoval do prázdné branky po přesném pasu Domči Šebely.  Brzy po změně stran utíkal sám na gólmana Petr Špringer a přestože byl faulován, dokázal zakončit svůj únik brankou. Rozhodčí ovšem trochu necitlivě zapískal a tak jsme kopali přímý kop. Míč si postavil Dominik Šebela a nekompromisně přes zeď zavěsil. Poté se dostala do zakončení také Brtnice a po závaru před naší brankou dokázala snížit. V závěru ještě Brtnice rychle rozehrál přímý kop, který Lukáš Zedník vyrazil pouze na hlavu nepokrytého útočníka, který trefil odkrytou branku 2 : 2. V posledním duelu proti již notně unaveným hráčům Mrákotína jsme opět přestali hrát naší hru a zkoušeli jsme se prosadit individuálně. A přesně jak řekl pan trenér Surán:  „Mrákotín byl unavený a my jsme utkání odchodili.“ Zápas tak opět skončil bez branek.

Nezbývá nám nic jiného, než se v týdnu na trénincích více zaměřit na kombinaci a pohyb bez míče, tak abychom si v neděli na odloženém turnaji v Brtnici připsali pokud možno plný počet bodů

TJ Slavoj PEZAG Třešť – FSC Stará Říše 3 : 0 (0 : 0)

Branky Třeště: Topinka Patrik 2x, Topinka Filip

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Sokol Stonařov  1 : 0 (1 : 0)

Branky Třeště: Topinka Patrik

TJ Slavoj PEZAG Třešť – SK Kostelec 0 : 0 (0 : 0)

 

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Sokol Brtnice 2 : 2 (1 : 0)

Branky Třeště: Dominik Šebela, Špringer Radek

TJ Slavoj PEZAG Třešť – SK Mrákotín 0 : 0 (0 : 0)