St. žáci si udrželi domácí neporazitelnost

St. žáci si udrželi domácí neporazitelnost

TJ Slavoj PEZAG Třešť – FK Bohemia Světlá nad Sázavou  3 : 1 (0 : 0) 

V posledním domácím utkání soutěže (nepočítaje nadstavbovou část, která se do tabulky soutěže počítat nebude) přivítali naši starší žáci technicky velmi dobře vyspělý tým ze Světlé nad Sázavou a chtěli zvítězit. Vždyť zatím jediný tým, který si dokázal z Třeště odvést nějaké body byla Telč za remízu 3 : 3.

trenér Jaroslav Havlíček k průběhu zápasu:

„Poslední domácí zápas se odehrával na rozbahněném hřišti, které bylo asi největším protivníkem. Hosté ze Světlé mají velmi technické mužstvo a zápasy s ní jsou vždy o pěkném fotbale. My jsme šli do zápasu s tím, že nechceme ztratit domácí neporazitelnost.

V prvním poločase však soupeř převzal iniciativu a my byli tím horším. Několikrát nám pomohl gólman a když už i ten byl překonán, míč zastavila louže před brankovou čárou. My jsme si prakticky žádnou šanci nevytvořili. Do druhého poločasu jsme šli s cílem vsadit vše na střely na bránu, protože pokud měl soupeř někde slabinu, byl to gólman. Ve 39. minutě Bargl rychle rozehrál aut na nabíhajícího Kantora, který utekl a centrem našel zcela neobsazeného Pöndla. Ten ze vzduchu míč netrefil dobře, ale gólman udělal nepochopitelnou hrubku a my tak otevřeli skóre. Když Martin Kantor z velkého úhlu prostřelil gólmanovi nohy, bylo 2:0 a to vše dvě minuty po prvním gólu. Uběhla pouhá minuta a Martin Kantor opět utekl a ránou z hranice šestnáctky překonal gólmana, který vyrobil další hrubku. Za tři minuty bylo tedy rozhodnuto, protože minely gólmana tým soupeře psychicky nalomily. My pak už jen kontrolovali klidný průběh zápasu a dovolili soupeři jen čtyři minuty před koncem korigovat na 3:1.

V tomto zápase nás výrazně podržel gólman a právě výkony brankařů byly tím největším rozdílem mezi oběma týmy. Velmi dobrý výkon pak podal Honza Kříž, který prakticky vymazal ze hřiště nejlepšího hráče soupeře. Martin Kantor se pak ukázal jako kapitán, když dvěma góly rozhodl zápas. Zůstali jsme tak v celé sezóně neporažení na domácím hřišti a za týden sezónu zakončíme v Chotěboři.“

Branky Třeště: 39. Pöndl Ivo, 41. a 42. Kantor Martin

Sestava: Vondruška – Kříž Jan, Rodek, Kubát, Fencík – Liška, Klaus, Voráček, Bargl – Pöndl, Kantor – střídali: Budíček, Kratochvíl, Kříž Michal a Kříž Jiří