4 vítězství a remíza St. přípravky v Brtnici

4 vítězství a remíza St. přípravky v Brtnici

Poté co se v sobotu 17. května 2014 odehrálo 11. kolo OP starší přípravky ve Staré Říši (náš tým měl volno), nastoupily s výjimkou Mrákotína ostatní týmy v neděli 18. května 2014 k odloženému 9. kolu v Brtnici. Ani tentokrát nám počasí nepřálo, ale vzhledem k tomu, že už není další volný termín, museli jsme turnaj odehrát. S ohledem na zdraví malých fotbalistů jsme se s ostatními vedoucími týmů dohodli a zkrátili hrací dobu. Příliš času na to vstřelit branku tak nebylo a proto jsme kluky nabádali k rychlým útokům a časté střelbě (i vzhledem k mokrému a kluzkému trávníku).

V úvodním utkání proti Staré Říši jsme se dlouho nemohli prosadit a tak nám „pomohl“ soupeřův obránce, když vyrazil rukou střelu Filipa Topinky mířící do odkryté strany branky. Nařízený pokutový kop nekompromisně proměnil Dominik Šebela. Druhé utkání proti domácí Brtnici bylo dlouho vyrovnané. Až do chvíle, kdy domácí zahrávali rohový kop. Ten náš gólman bezpečně chytil do náruče, rychle rozehrál na nabíhajícího Adama Novotného a ten svůj sólový únik zakončil střelou k bližší tyči podél vybíhajícího brankáře Brtnice. O vyrovnání se domácí postarali až v úplném závěru, když střelu hostujícího záložníka, nedokázal Honza Staněk v naší brance lapit do své náruče.

Po jednozápasové pauze následovala utkání proti Telči a Stonařovu. Oba dva tyto zápasy rozhodla krásná střela ze střední vzdálenosti. V prvním případě se o ni postaral Dominik Šebela a druhé utkání rozhodl náš nejlepší střelec Filip Topinka. K poslednímu zápasu celého turnaje jsme nastoupili proti Kostelci a tentokrát to bylo naše střelecké galapředstavení. Soupeři jsme téměř nepůjčili balón a každá naše akce zaváněla gólem. Nakonec z toho bylo nejvýraznější vítězství na celém turnaji v poměru 5 : 0.

Za předvedenou hru na tomto turnaji musíme kluky pochválit. Na rozdíl od minulého týdne si více nabíhali, lépe a častěji si přihrávali a také zakončení bylo daleko přesnější. Doufejme, že na tento výkon naváží tuto sobotu na domácím turnaji v Třešti a předvedou se domácímu publiku v tom nejlepším světle.

TJ Slavoj PEZAG Třešť – FSC Stará Říše 1 : 0 (0 : 0)

Branka Třeště: Šebela Dominik

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Sokol Brtnice 1 : 1 (0 : 0)

Branka Třeště: Novotný Adam

TJ Slavoj PEZAG Třešť – SK Telč 1 : 0 (1 : 0)

Branka Třeště: Šebela Dominik

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Sokol Stonařov 1 : 0 (0 : 0)

Branky Třeště: Topinka Filip

TJ Slavoj PEZAG Třešť – SK Kostelec 5 : 0 (3 : 0)

Branky Třeště: Topinka Filip 2x, Topinka Patrik, Šebela Dominik a Liška Jakub