Z Kamenice veze Áčko pouze bod

Z Kamenice veze Áčko pouze bod

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj PEZAG Třešť 1 : 1 (1 : 1)

Na podmáčeném terénu vstoupili do zápasu lépe hosté. Hned v úvodu se dostal do dvou nadějných příležitostí aktivní Petráš, jeho hlavička mířila těsně vedle a další střelu třešťského útočníka se štěstím vyrazil domácí gólman. Hosté se zaslouženě dostali do vedení v 8. minutě, kdy po centru Mareše nejdříve nastřelil tyč Pěnička a míč do odkryté branky uklidil Gutwald. Domácí zareagovali zvýšenou aktivitou, kterou korunovali vyrovnávací brankou, když střelou z velkého úhlu překvapil Kousala v hostující brance Dvořák.

Ve druhém poločase byli nejdříve aktivnější domácí, kteří nastřelili tyč a nedokázali využít několika závarů. Postupem času opět přebrali taktovku hosté, střelu Mareše vyrazil gólman Votápek. Když pak hosté nedokázali využít několik přečíslení, která buď zastavil zvednutý praporek pomezního rozhodčího nebo nepřesná finální přihrávka, skončil  zápas zaslouženou remízou.

Trenér Zbyněk Peštál k zápasu:

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání s kvalitním soupeřem, vyšel nám začátek zápasu.  Brzy jsme se dostali do vedení, ale bohužel jsme dostali nešťastný vyrovnávací gól. Druhý poločas byl vyrovnaný, takže remíza je zasloužená. Naše zraněními okleštěná sestava si ale zaslouží poděkování za předvedený výkon. I za nepříznivého počasí a na těžkém terénu se hrál velmi dobrý fotbal a bod bereme.“

Branky: 30. Dvořák – 8. Gutwald

Sestava: Kousal – Tausch, Veselý, Novotný, Pěnička (87.Soutor) – Krejčí, Gutwald, Sedláček (89. Kříž), Mareš – Chalupský, Petráš (77. Herkner.P.)