Dorost začal vítězně

Dorost začal vítězně

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Slavoj Pacov 6 : 0 (2 : 0)

V neděli 17.8.2014, tedy o týden později než muži, zahájili své účinkování v Krajském přeboru naši dorostenci. Na domácím hřišti přivítali tým Slavoje Pacov, který v loňské sezóně 2x porazili (na podzim 5 : 2 venku a na jaře 2 : 1 doma.)

Od úvodního hvizdu rozhodčího byli domácí lepším týmem a svého soupeře zatlačili před vlastní šestnáctkou. Hned v první minutě utekl po křídle Petr Herkner, odcentroval, ale Patrik Svoboda míč netrefil. O dvě minuty později se na gólmana hostí řítil sám Jarda Vávrů (po skvělé přihrávce Dana Ivana), ale míč si moc předkopl a hostující brankář ho stačil zalehnout. Teprve v 8. minutě se hosté dostali poprvé na naší polovinu. Jejich akci ale utnul Jan Šmach, který navíc svým rázným odkopem poslal do úniku rychlíka Herknera, který nechal opět vyniknout brankáře hostí. V 10. minutě se poprvé měnilo skóre po krásné střele Dana Ivana z hranice velkého vápna. O pět minut později to bylo už 2 : 0, když se nádherně trefil Jarda Vávrů po nacvičeném signálu z přímého kopu. Po zbytek první půle byla pro naše hráče branka hostí zakletá. To platí i pro pokutový kop, který rozhodčí nařídil po faulu na Herknera. Míč si postavil sám faulovaný, jeho nepříliš umístěnou střelu gólman vyrazil a obránce uklidil do zámezí.

Také druhý poločas začal náporem domácích. Na rohový kop Dominika Klause nejvýše vyskočil Kuba Novotný a hlavou poslal míč za záda bezmocného gólmana hostí. V 55. minutě už to bylo 4 : 0. Opět rohový kop Klause, hlavou zakončuje Petr Herkner. Hosté se poprvé ve druhém poločase dostali do zakončení v 62. minutě a hned z toho byl gól, který ovšem rozhodčí neuznal pro zdvižený praporek pomezního. Poté přišlo několik neproměněných šancí domácího týmu. Deset minut před koncem zápasu dostal Petr Herkner příležitost k reparátu. Pokutový kop, nařízený za faul na pronikajícího Dominika Klause, s přehledem proměnil. Gólový účet uzavřel v poslední minutě svou premiérovou trefou v dorostu Dan Voráček.

Trenér Josef Herkner k zápasu:

„Byl to pro nás první zápas a tak je těžké hodnotit naší kvalitu. Kluci k utkání přistoupili zodpovědně, pochválit bych chtěl Dana Ivana, Jardu Vávrů a především nejužitečnějšího hráče našeho týmu Dominika Klause. Mrzí mne však některé neproměněné šance, které by nás v dalších utkáních se silnějšími soupeři mohli stát body.“

Branky: 55. a 80. (p) Herkner, 10. Ivan, 15. Vávrů, 49. Novotný, 88. Voráček

Sestava: Prycl – Kubát, Novotný, Lašan, Konečný – Vávrů, Ivan, Šmach (66. Fencík), Klaus, Svoboda (60. Voráček) – Herkner