Těžký zápas dorostu

Těžký zápas dorostu

SK Přibyslav – TJ Slavoj PEZAG Třešť 5 : 0 (2 : 0)

Ve druhém kole krajského přeboru zajížděli naši dorostenci na horkou půdu do Přibyslavi. Ihned po příjezdu bylo jasné, že odtud si body jen stěží odvezeme. Hrací plocha byla ve hrozném stavu a domácí hráči byli oproti našim dorostencům narostlí chlapi.

Naše obavy ze začaly naplňovat hned od úvodního hvizdu. První vážnější akce domácích z 10. minuty končí střelou vedle naší brány. Teprve v 17. minutě se poprvé dokázali prosadit také hosté. Pohlednou kombinační akci Herknera a Ivana zakončil střelou z hranice velkého vápna Voráček. Domácí brankář byl však pozorný. Přibyslavští se šli do vedení po rohovém kopu, jenž hostující obránce tečoval za záda bezmocného gólmana. Ve 30. minutě už to bylo 2 : 0. Domácí kopaly přímý kop z pětatřiceti metrů a tvrdá střela vymetla pavučinu v hostující brance.

Ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. V 55. minutě navíc došlo ke zranění Jana Šmacha, který, jak se později ukázalo, má zlomený kotník. Svou převahu domácí využili v 62. minutě, když z půlky hřiště utíkal našim hráčům přibyslavský útočník a z přehledem zavěsil. V 70. minutě už to po chybě naší obrany bylo 4 : 0. V úplném závěru ještě utekl našim obráncům domácí útočník a tvrdou střelou pod břevno uzavřel skóre zápasu na konečných 5 : 0.

Vedoucím mužstva Josef Herkner k zápasu:

“Těžký zápas, na těžkém terénu byl pro naše hráče hodně bolestivý. A to nejenom kvůli zranění Šmáška, ale především v osobních soubojích jsem od urostlých hráčů Přibyslavi dostávali hodně naloženo do těla. Věřím, že nás tato krutá porážka nezlomí a příští sobotu na domácím hřišti v souboji s Kamenicí nad Lipou předvedeme kvalitní výkon a získáme tři body.„

Sestava: Prycl – Konečný, Lašan, Novotný, Šmach (55. Fencík) – Ivan, Klaus, Svoboda, Voráček, Vavrů – Herkner