Béčko spustilo v první půli kanonádu

Béčko spustilo v první půli kanonádu

TJ Slavoj PEZAG Třešť B – TJ Střítež  6 : 3 (4 : 0)

V sobotu 23. srpna 2014 jsme na svém hřišti přivítali tým Stříteže a chtěli jsme odčinit klopýtnutí z úvodního domácího utkání. Do zápasu jsme šli s jasným cílem vyhrát a získat 3 body.

Začali jsme aktivně a měli jsme hru pod kontrolou. Už v 11. minutě se prosadil Vrátil, který se svým důrazem dostal k balonu a po samostatném úniku udělal kličku gólmanovi a s přehledem zakončoval do prázdné branky. Vedli jsme 1 : 0, ale věděli jsme, že nesmíme polevit a soupeře podcenit. Hráli jsme dobře, disciplinovaně a dostávali se do šancí, které se nám dařilo proměňovat. Necelou půlhodinku od úvodního hvizdu zvyšoval na 2 : 0 Aleš Lacina, který skákavou střelu trefil tak, že skončila v šibenici hostující branky. Ani jsme se nestihli doradovat z vedení o 2 branky a třetí byla na světě. To se do míče za hranicí velkého vápna opřel Novák a pověsil jej do stejné šibenice jako chvíli před ním Laci. Naší poločasovou kanonádní pětiminutovku zakončil opět Aleš Lacina po centru svého bráchy Michala. Do kabin jsme šli spokojení s vedením 4 : 0 a chtěli jsme si druhou půli užít.

Hned po změně stran natáhl ke střele zpoza šestnáctky střídající Widerlechner, ovšem jeho střelu zastavila tyč. Pro dobíhajícího Párala už nebyl problém zasunout míč do odkryté klece a završit tak neslavného bůůůra. Vedení 5 : 0 jako by nás ukolíbalo a že nás nemůže už nic ohrozit, ale opak byl pravdou. Hráči Stříteže nesložili zbraně, začali být důraznější a dokázali využít naše chyby a naší laksnost a mezi 55. a 78. minutou vstřelili 3 branky. Dál bojovali a snažili se alespoň o vyrovnání, ale jejich snažení zastavila sedm minut před koncem dost přísně odpískaná penalta po faulu na Vrátila. Sám faulovaný jí proměnil a připsal si svou druhou branku v zápase stejně jako Aleš Lacina .

vedoucí mužstva Jan Hašek k zápasu:

„Jsme rádi, že se nám zápas povedl a že jsme odčinili domácí porážku z úvodního kola. Především v prvním poločase hráči dobře plnili pokyny trenéra, ovšem za stavu 5 : 0 jsme, pro mě nepochopitelně přestali hrát a soupeř nás trestal. Přísná penalta v závěru nás uklidnila, ale zrovna tak se mohla pískat na druhé straně. Důležité je, že všechny body zůstali doma a my se přiblížili k horním příčkám tabulky.“

Branky Třeště: 11., 83. Vrátil, 28.,33. Lacina Aleš, 32. Novák, 49. Páral

Sestava: Kousal – Kozák, Novák, Gregor (46. Widerlechner), Krch – Lacina Aleš (63. Svoboda Jaromír), Vrátil, Lupač, Lacina Michal – Páral, Svoboda František