První výhra mužů A v KP

TJ Slavoj PEZAG Třešť – FC Spartak Velká Bíteš 3 : 1 (1 : 1)

Tuto středu 27.08.2014  sehráli naši borci na domácím hřišti vložené 14. kolo Krajského přeboru a po Nedělní domácí remíze s Čáslavicemi chtěli tentokráte bodovat naplno.

V úvodu utkání byli aktivnější hráči V.Bíteše, kteří diktovali tempo hry, ale do žádného vážnějšího zakončení se nepropracovali. Domácí se rozjížděli pomaleji, ale hned první jejich vážnější akce skončila brankou. Do vápna se dostal Trnka, jeho střela se odrazila od tyče a dobíhající Kozojed už zamířil přesně. Obdržená branka ještě zvýšila hostující úsilí. Svou první šanci ještě nevyužili, když hostující hráč zblízka minul odkrytou bránu, ale druhá příležitost už skončila vyrovnávací brankou. Z úhlu postupoval sám na našeho brankáře bítešský útočník, Zimola jeho střelu vyrazil, ale dobíhající Matoušek už neměl problém dorazit míč do prázdné branky. Zbytek poločasu se již dohrával bez výraznějších šancí na obou stranách.

Vstup do druhého půle se opět více vydařil hostům. Dostali domácí hráče pod tlak, ale obrana pracovala spolehlivě a navíc jí několikrát vypomohl výborně chytající Zimola.  Asi po čtvrthodině se hráči Třeště vymanili z tlaku a přišli i šance. Nejdříve z malého vápna přestřelil Sedláček a poté už se domácí dočkali branky. Na polovině hřiště se k míči dostal Císař, svým typickým způsobem přešel přes tři obránce a střelou po zemi překonal Šulu. Po vedoucí brance se na hřišti odehrával vyrovnaný boj. Hosté se snažili vyrovnat a domácí naopak navýšit své vedení. Třikrát to zkoušel ze střední vzdálenosti domácí Kozojed, ale vždy minul. Na druhé straně výborně zakročil brankář Zimola, který nejprve chytil nebezpečnou střelu hostí a pak lapil i dorážku. Uklidnění se hráči Třeště dočkali 4 minuty před koncem, když svou individuální akci zakončil první brankou v Krajském přeboru Chalupský. V nastaveném čase ještě nevyužil svou obrovskou příležitost Trnka, kterého vychytal hostující Šula. To ovšem nic nezměnilo na premiérovém vítězství domácích hráčů v krajském přeboru.

Trenér Zbyněk Peštál k utkání:

“Dnešního výsledku si velice cením. Potkali jsme zatím asi nejkvalitnějšího soupeře v soutěži, ale hráči podali velmi dobrý výkon. Tentokráte se nám dařilo proměňovat šance. Především jsem rád, že se prosadili oba útočníci a věřím, že nám vítězství dodá sebedůvěru do dalších zápasů. Za dnešní výkon si pochvalu zaslouží celé mužstvo. Bylo to vydřené a důležité vítězství.„

Branky: Kozojed, Císař, Chalupský – Matoušek

Sestava: Zimola – Tausch, Veselý, Kodys, Procházka (82. Novotný) – Mareš, Sedláček ( 63. Lacina ), Trnka, Kozojed – Chalupský (87. Herkner), Císař