Domácí výhra “Celticu“

Domácí výhra “Celticu“

TJ Slavoj PEZAG Třešť C – Sokol Částrov 4 : 2 (2 : 1)

Poslední prázdninový den, tedy v neděli 31. srpna 2014 se poprvé v této sezóně představil na domácím hřišti náš „Celtic“. Hlavní změnou domácích utkání, oproti loňské sezóně, je úvodní hvizd hlavního rozhodčího. Ten se přesunul z nedělní desáté hodiny ranní do odpoledního hlavního hracího času a na divácké kulise to hned bylo znát. Úvodnímu domácímu zápasu „Celticu“ tak přihlíželo více než 50 diváků.

Domácí hráči chtěli napravit  porážku z prvního kola (3 : 4 v Horní Vsi) a hned od začátku svého soupeře přitlačili na jeho polovině.  Brzy se také dostali do vedení brankou krále střelců minulého ročníku soutěže Z. Vaška. Dvoubrankový náskok pak domácím zařídil pěknou střelou Kubů. Hosté však nesložili zbraně a do konce první půle se jim podařilo snížit.

Také druhý poločas začal náporem „Celticu“ ovšem bez brankového vyjádření. A tak trestali hosté. Z ojedinělého protiútoku se jim v 65. minutě podařilo vyrovnat. Přesto byli domácí stále lepším týmem a bylo jenom otázkou času, kdy strhnou vedení zpět na svou stranu. To se povedlo po rohovém kopu, když se do vzduchu pověsil R. Krch a přesnou hlavičkou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Vítězství domácích pak pečetil 5 minut před koncem střídající Janák, který využil špatného postavení gólmana hostí a vysokým lobem zvýšil na 4 : 2.

Branky Třeště: Z. Vašek, Kubů, Krch, Janák

Sestava: Jindřich – Krch, Maryška, Bartušek S. (K), Veselý – Svoboda A., Kubů, Jelínek M., Mikeš – Vašek, Bartušek R.