Dorost doma s Kamenicí nevyhrál

Dorost doma s Kamenicí nevyhrál

TJ Slavoj PEZAG Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou 0 : 4 (0 : 2)

V sobotu 30.08.2014 nastoupili naši dorostenci k dalšímu utkání na domácím hřišti. Tentokráte přivítali Kamenici nad Lipou, která v uplynulé sezóně skončila na druhém místě.

Utkání z pohledu trenéra Josefa Herknera:

“Před zápasem jsem měl pocit, že bychom dnes mohli získat nějaké body, ale bohužel, jak později zápas ukázal, byl to pouze pocit.

Naše branka byla v ohrožení již v 19. minutě, kdy hosté zahrávali přímý kop z dvaceti metrů. Ten nakonec Adam Prycl vyrazil na kop rohový. Po rohu následovala střela z velkého vápna, ale Adam opět skvěle zasáhl. O deset minut později však po rychlém autu a zpětné nahrávce hostí na osamoceného hráče už střelu z deseti metrů lapit nezvládl. Kamenice svůj náskok ještě navýšila, když si osm minut před poločasem jejich hráč vybojoval prostor a ve velkém vápně placírkou obstřelil domácího brankáře. Do poločasu se ještě dostal do šance Jarda Vavrů, když dostal pas od Dana Ivana, ve velkém vápně si míč zasekl, nechal sklouznout hostujícího obránce, a zakončil levou nohou těsně vedle pravé tyčky.

Do druhé půle nastoupil Jirka Fencík, který vystřídal Radka Mátla. V 50. minutě kopal přímý kop Dan Ivan, ale do jeho střely se položil hostující gólman. O osm minut později měli výhodu přímého kopu i hosté. Jejich střelu přizvedl ještě bránící hráč a míč končí v bráně bezmocného PryclaZanedlouho navíc sám domácí gólman fauloval ve vápně a uviděl červenou kartu. Do branky se tak postavil obránce Jiří Lašan. Ten si s povedenou penaltou hostí hravě poradil. V 71. minutě však proti střele hostujícího útočníka k levé tyči neměl šanci. Za chvíli sice kopal ještě jeden přímý kop Dan Ivan. Ten však, ač byl kopnutý dobře pod břevno, hostující gólman vyrazil na roh. Do konce utkání se již nic významného nestalo a tak zápas rozhodčí ukončil za stavu 0 : 4.

Za výkon v tomto utkání nechci kluky chválit, protože není za co. Vázla nám kombinace a také v obraně to hodně skřípalo. Jediný, koho bych chtěl zvýraznit je Martin Kubát, který zahrál opravdu dobrý zápas a podal na hřišti 100% výkon.„ 

Sestava: Prycl – Konečný, Petr, Lašan, Mátl (46. Fencík) – Kubát, Klaus, Ivan, Svoboda( 60. Bargl), Vávrů (70. Voráček) – Herkner P.