Závěr sezóny starší žáci

Třešť – Speřice   1 : 3 (1:2)  Branka: Prycl A.

Třešť – Hor. Cerekev  0 : 3 (0:0)

Tým starších žáků skončil nakonec na 8. místě se 14 body a skóre 19:31. Mezi nejlepší střelce se zařadili Adam Prycl /5 branek/, Tomáš Brychta /4/, Daniel Voráček, Adam Pešta a Dominik Klaus se třemi trefami.

Výkony týmu starších žáků za celou sezónu zhodnotil trenér Jaroslav Havlíček se svým asistentem Jaroslavem Novákem:

„Tato sezóna byla pro družstvo starších žáků velmi obtížná. Důvodem byl fakt, že naše družstvo bylo nejmladší v celé soutěži. V našem týmu byli jen tři hráči nejstaršího ročníku a na hřišti to bylo hodně znát. Výšková převaha soupeřů byla značná a po fyzické stránce jsme nemohli takovým týmům konkurovat. Když vezmu v úvahu tento fakt, musím kluky pochválit, protože v žádném ze zápasů jsme vyloženě nepropadli a nikdo ze soupeřů nás nepřehrál velkým rozdílem. Byli jsme týmem, který obdržel velmi málo gólů, a v tomto směru byly jen dva týmy lepší. Na druhou stranu jsme gólů velmi málo dávali. 

Od začátku jsme věděli, že tato sezóna nebude snadná. Obávali jsme se i toho, že při možné sérii proher dojde klukům trpělivost a chuť do fotbalu. Našim cílem bylo kluky psychicky připravit na možný nezdar a musím před nimi smeknout, jak bojovali a v každém zápase se prali o výsledek. 

Na začátku sezóny jsme se rozhodli jít jinou cestou ve stylu trénování. Zaměřili jsme se na individuální techniku míče a práce s ním. Tréninky byly vedeny zcela jinou metodou a pro kluky to nebylo vždy snadné. Snažili jsme se jim trpělivě vysvětlovat význam cvičení, i to, že výsledky takové přípravy se dostaví později. Již na konci sezóny byly výsledky patrné a technika práce s míčem šla u všech kluků nahoru. Svou zlepšenou techniku přenášeli i do zápasů a to bylo největším oceněním naší práce. 

Na začátku srpna se kluci zapojí do nové přípravy. Náš kádr dozná výrazných změn, protože se rozšíří o sedm kluků z mladších žáků. Takový počet hráčů by nebylo možno využít v zápasech I. A třídy, proto jsme se rozhodli přihlásit druhý tým starších žáků do okresního přeboru a docílit tak většího zápasového vytížení pro všechny kluky.  

Pokud se nám podaří nové hráče zapracovat do týmu, a oni zvládnou nový způsob tréninků, myslím si, že pro novou sezonu budeme mít mužstvo, které bude konkurovat těm nejlepším v soutěži. Tým je postavený kolem kreativního Dominika Klause a bojovníka Martina Kubáta. Velkým příslibem pro novou sezónu jsou i zlepšující se výkony Lukáše Bargla a Radka Mátla. Pokud se nám podaří vytvořit dobrou partu, může být nadcházející sezóna velmi úspěšná“.