Starší žáci B na úvod zvítězili

Starší žáci B na úvod zvítězili

TJ Slavoj PEZAG Třešť B – TJ Sokol Kouty 4 : 2  (2 : 0) 

V sobotu 24. srpna zahájil své účinkování v OP starších řáků náš B tým. Na domácím hřišti přivítal tým TJ Sokol Kouty.

Tato soutěž (OP starších žáků) se v okrese Jihlava hraje na polovinu normální hrací plochy v po čtu 7 hráčů v poli + brankář. Hned od začátku bylo jasné, že to nebylo ze strany OFS Jihlava  příliš šťastné rozhodnutí. Vždyť tito čtrnáctiletí téměř dorostenci hrají ve stejném počtu hráčů a na stejných rozměrech hřiště jako devítiletí chlapci ze starší přípravky.

Úvod zápasu byl od obou týmů opatrný. Bylo znát, že se jedná o úvodní zápas sezóny. Postupem času převzali hráči domácích iniciativu a po zásluze se v 18. minutě ujali vedení po střele Matěje Lišky. V závěru první půle předvedl pěknou individuální akci Ivo Pöndl (2 : 0)

Také úvod druhé půle vyšel lépe domácím, kdy se z přímého kopu krásně trefil Radek Mátl. Poté si hráči Slavoje vytvořili řadu slibných příležitostí bez brankového využití. Ujala se pouze střela Ivo Pöndla (4 : 0). S blížícím se koncem zápasu domácí hráči trochu nepochopitelně polevili a dovolili hostům dvakrát skórovat po rychlých protiútocích.

Trenér Jaroslav Havlíček k zápasu:“Celý zápas měli naši kluci převahu, když až v závěru polevili a obdržely dva góly, které pokazily jinak velmi dobrý obrázek zápasu.
Celou hru režíroval Ivo  Pöndl, který v tomto zápase patřil k nejlepším na hřišti. Příští kolo má náš B tým volno a kluci tak mohou pomoci v A týmu. Svými výkony v tomto zápase si o nominaci řekli mnozí z nich.“

Branky Třeště: 30. a 54. Pöndl Ivo, 18. Liška Matěj, 36. Mátl Radek

Sestava: Kříž Jiří – Konečný, Mátl, Kříž Jan – Liška, Bargl, Pöndl – Budíček – střídali Vrátil, Suránová a Tichý